Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Verkon käyttäjätunnus
Oppilaitoksen työasemalle ja verkkoon kirjaudut henkilökohtaisella AD-käyttäjätunnuksella. Saat käyttäjätunnuksen ja salasanan opiskelun alkaessa. Kun vastaanotat tunnuksen, allekirjoitat erillisen sitoumuslomakkeen. Pidä tunnuksistasi hyvää huolta, älä anna niitä muiden tietoon.
AD-tunnuksen salasana vanhenee 200 vrk:n välein. AD-tunnuksen salasanan vaihtamisesta tulee automaattinen muistutus sähköpostiin. Jos et muista tunnustasi ja/tai salasanaasi, käynti opintotoimistossa auttaa.
Ohjeet tunnusten käyttöön ja hallintaan: http://it.phkk.fi > Ohjeet > Käyttäjätunnukset ja salasanat. (http://it.phkk.fi vaatii AD-kirjautumisen oppilaitoksen verkon ulkopuolelta)

Sähköposti
Opiskelijoiden sähköpostipalvelun osoite on http://outlook.com/student.lamk.fi. Sähköpostipalveluun kirjaudutaan opiskelijan käyttäjänimellä, joka on pääsääntöisesti muotoa etunimi.sukunimi@student.lamk.fi ja AD-salasanalla. 
Sähköposti ohjeet opiskelijoille IT-sivuilta: suomen tai englannin kielellä (vaatii AD-kirjautumisen oppilaitoksen verkon ulkopuolelta).

Kotihakemisto
Sinulle on määritelty oppilaitoksen verkkoon oma kotihakemisto. Kun kirjaudut verkkoon, se näkyy Z-asemana. Kotihakemiston (Z-aseman) kokorajoitus on 400 Mt. Yhteisen levyaseman tunnus on X.
Levyasemien lisätiedot ja käyttöohjeet: http://it.phkk.fi > Ohjeet > Tiedostoresurssit.

Reppu
Reppu on verkko-oppimisympäristö, jossa on mm. yleinen ja koulutusalojen tiedotus opiskelijoille sekä opintojaksojen tiedotus, materiaalien jakaminen, tehtävien palautukset ym.

Kyvyt.fi
Reppuun integroitu valtakunnallinen ePortfoliopalvelu, lisätietoja. Opiskelijan henkilökohtainen oppimisympäristö ja ryhmätyöympäristö. Kun olet kirjautuneena Reppuun ad-tunnuksilla, pääset suoraan Kyvyt.fi-palveluun ilman eri kirjautumista (profiilin luonti ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä). Saat pitää Kyvyt.fi palvelun käytössäsi myös valmistumisen jälkeen.

LAMK wiki
Yhteisöllisen kirjoittamisen työkalu, jonne opiskelijat ja opettajat voivat luoda omia sivuja ja muokata olemassa olevia sivuja kirjautumalla palveluun ad­tunnuksilla. LAMK wikin Opetus sivu on tarkoitettu opintoihin liittyvien sisältöjen luomiseen ja työstämiseen. Sivut voi ottaa wikistä ulos PDF- tai Word-muodossa. Mm. tämä Uuden opiskelijan opas on tuotettu usean henkilön yhteistyönä wikillä.

Adobe Connect (AC)
Viestintä- ja etäopetusjärjestelmä, jonka avulla pidetään videoneuvotteluja ja verkkoluentoja internet-yhteyttä hyödyntämällä. Verkkokokouksien aikana voidaan tarvittaessa välittää liikkuvaa kuvaa, ääntä sekä jakaa tiedostoja ja sovelluksia. AC:tä käyttääksesi sinulla tulee olla internet-yhteys, www-selain ja selaimessa Adobe Flash Player. Ohje

Tulostus
Käyttäjätunnuksellesi on määritelty tulostusoikeutta lukuvuodeksi opetuksen edellyttämä määrä. Jos tulostusraja ylittyy, ei tulostaminen enää onnistu. Opintotoimistoissa sinulle voidaan kuitenkin perustelluista syistä lisätä tulostusoikeutta. Tulostusasioista lisää: http://it.phkk.fi > Ohjeet > Tulostus.

HelpDesk ja tietohallinto
HelpDesk auttaa kaikissa tietokone-, tietoliikenne- ja tulostinongelmissa. Yhteydenotot sähköisellä lomakkeella: http://it.phkk.fi/helpdesk.html > Palaute > Vikailmoitukset.

Selainpohjaisten palveluiden käytössä Internet Explorer on suositeltu selain. Palvelut toimivat pää­osin myös muilla selaimilla. Repun ja LAMK wikin käyttöön suositellaan käytettävän muita selaimia kuin Internet Explorer.

Opiskelijoiden aloituspaketti IT-palveluista: http://it.phkk.fi > Ohjeet > Aloituspaketit.

Lisätietoa ja ohjeita opiskelijoille tarjottavista palveluista osoitteissa www.lamk.fi tai http://it.phkk.fi (lisäohjeita).

  • No labels