IT sivuston haku

Page tree

IT sivujen etusivu: https://wiki.lamk.fi/display/it

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

ENG

 

 

 

 

 

Oman päätelaitteen hyödyntäminen opiskelussa 


LAMKissa opinnot toteutetaan joustavasti digitaalisuutta hyödyntäen; oppimisprosessissa ja sisällöissä hyödynnetään sähköisiä työskentely-ympäristöjä ja e-aineistoja. Opiskelija kytkeytyy oppimisympäristöön omalla päätelaitteellaan. Tarjoamme langattoman verkon ja tukea. Jonkin verran on lainattavissa oppilaitoksen laitteita koulun tiloissa käytettäväksi.  

  

Uusi opiskelija 

BYOD tarkoittaa käytännössä, että opiskelijalla tulee olla käytettävissä opiskeluun oma päätelaite, joka on varauduttava ottamaan mukaan myös lähiopetukseen. Pääsääntöisesti suosittelemme aloittamaan opinnot mahdollisella jo olemassa olevalla laitteellasi. Kun laitetarpeet hahmottuvat opintojen käynnistyttyä, sinun on helpompaa hankkia omaan käyttöön parhaiten soveltuva laite. Päätelaitteellasi tulet pääasiassa käyttämään Office-pakettia, selainta ja muita kevyitä ohjelmia. Raskaita ohjelmistoja vaativat kurssit järjestetään koulun tietokoneluokissa. Varaudu myös hankkimaan USB-liitäntäinen kuuloke-mikrofoni -headset mahdollisia etäopetustilanteita ja etäkokoustaitojen harjoittelemista varten.

 

Mikäli haluat hankkia uuden laitteen ennen opintojen aloittamista, katso laitesuosituksia:

Laitesuosituksia

 

Wifi 

Yleisesti korkeakouluissa käytössä oleva langaton verkko, eduroam, on LAMKin opiskelijoiden käytettävissä LAMKin tiloissa opiskelun ajan. Eduroamiin kirjaudutaan LAMKin sähköpostilla ja AD-salasanalla, lisäohjeita Respassa

  

Laitteen lainaaminen 

Joitakin laitteita on mahdollista lainata korkeakoulukirjaston kirjastokortilla FellmanniCampuksella (laina-aika 4h) ja NiemiCampuksella (laina-aika 8h).

  

Omalla päätelaitteella toimivat palvelut 

Tietoa LAMKin tarjoamista työkaluista löydät: Respan Opiskelun työkalut (kirjautuminen LAMK sähköpostilla ja AD-salasanalla)

  

Tarvitsetko tukea oman laitteesi käytössä? 

Ota yhteyttä osoitteessa:
servicedesk.lamk.fi

(palveluun kirjaudutaan LAMK käyttäjätunnuksella ja AD-salasanalla)